NE KERESD A KIFOGÁST…
Azért ne keresd, mert minden perc elvesztegetett, amit nem egészséges testben élsz. Mondom én ezt úgy, hogy kb 20 éve próbáltam megszabadulni a túlsúlytól és az ezzel járó fizikai tünetektől. Pontosan tudom, hogy milyen úgy és milyen így élni. Higgyétek el, zongorázni lehet a különbséget, de még mennyire.
De miért halogatjuk, ha tudjuk, hogy így nem jó? Elhatározzuk, hogy változtatunk, de mégsem teszünk érte. Ennek egyik oka az lehet, hogy félünk a kudarctól, félünk előre attól, hogy nem fog sikerülni, mert már oly sokszor megpróbáltuk. De aztán szembe jön egy újabb diéta/ kúra/ csodabogyó, aminek bedőlünk. Megpróbáljuk, de újabb kudarc ér….
Egyetlen módja van, hogy a siker útjára lépjünk, hogy leküzdjük az előre kódolt félelmünket. Ha előre felkészülünk az akadályokra, menni fog. A másik lehetséges ok az, hogy ahhoz, hogy változzunk és elhagyjuk a rossz szokásokat ki kell lépni a komfortzónából. Ez pedig kényelmetlenségekkel jár, amit nyilván nem szeretünk, de konfrontálódnunk kell ezekkel a szituációkkal. Ez valakinek könnyebben megy, valakinek nehezebben. A saját gondolataink „kézben tartása” a legnehezebb feladat, talán ez az egyik legnagyobb kihívás az életmódváltásban. Mindennap meggyőzni magadat arról, hogy menni fog, egészen addig, amíg annyi ideje csinálod, hogy beépül az új, jó szokás.
Onnantól pedig már nem tudnak letéríteni a TE utadról, mert „A Te utad. A Te célod.”